Ακροβάτης


The must: η σφακιανή πίτα

Για όσους δεν γνωρίζουν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν αρκετά musts με κρητική κουζίνα: Μαμαλούκα, Χαρούπι, Το Κρητικό Καφενείο, κ.ά.
Ήταν καιρός λοιπόν η Κρήτη να φτάσει και στην Τούμπα!

Μας άρεσε ο χώρος, η εξυπηρέτηση, η (κρητική) μουσική, το μενού και τα πιάτα. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι οι πρώτες ύλες είναι άπαιχτες. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι η ποιότητα του λαδιού μπορεί να κάνει ένα νόστιμο και καλοστημένο πιάτο να αγγίξει την τελειότητα. Στην Κρήτη παιδιά, το λάδι που παράγουν απλά τα σπάει. Δοκιμάστε το ακόμα και σκέτο με ψωμάκι και θα καταλάβετε τη διαφορά.

Να μην τα πολυλογώ, ό,τι δοκιμάσαμε ήταν γευστικότατο και με σωστό συνδιασμό γεύσεων. Highlight ήταν τα αρνίσια παϊδάκια (πολύ καλό κρέας) αλλά και η σφακιανή πίτα (το μέλι θεϊκό). Επίσης, τα πιάτα ήρθαν εντυπωσιακά γρήγορα.

Keep in mind: ο Ακροβάτης ανήκει στην κατηγορία των μεζεδοπωλείων οπότε οι μερίδες είναι ανάλογες.

Μοιραστείτε το:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *