Χαρούπι
Από που να ξεκινήσουμε για αυτό το διαμάντι της κρητικής κουζίνας που έχει η πόλη μας! Θα ξεκινήσουμε από τον σεφ: Μανώλης Παπουτσάκης. Συμπαθέστατος, με μεγάλη αγάπη στην ομορφιά της ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος κρύβεται επίσης πίσω από τα Δέκα Τραπέζια τα οποία επίσης λατρεύουμε. Απίστευτα αυθεντικές και ισορροπημένες γεύσεις με φρέσκιες πρώτες ύλες και κάθε πιάτο με ένα διαφορετικό άρωμα Ελλάδας.
Η εξυπηρέτηση άψογη, το σημείο πάρα πολύ δυνατό και το μενού δημιουργικό, με βάσεις την παράδοση σε συνδιασμό με μία πιο μοντέρνα και πρωτότυπη προσέγγιση!
Τρία πιάτα που ξεχωρίσαμε (και τα λαχταράμε και μόνο στη σκέψη): Απάκι «carpaccio», Ντάκος με μπισκότο από τρίμμα κρητικών παξιμαδιών, Ξεροτήγανο με παγωτό και μέλι από χαρούπι.
Νομίζω ότι στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει το Χαρούπι να ξεχωρίζει είναι ότι όλα – από το μενού μέχρι τη διακόσμηση – έχουν διαλεχτεί με αγάπη. Είναι ο ορισμός του must τόσο για τους locals όσο και για αυτούς που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη καθώς προσφέρει μια τρομερή γευστική εμπειρία.
Βραβεύτηκε με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους 2021. 💗